vishelden

Onze vishelden gebruikten geheime ingredienten om bestaande visrecepten onweerstaanbaar lekker te maken

Probeer het zelf en word ook een echte Visheld!

vishelden
Jahlee en Shaqiria bedachten de

Rappe Tonijn Salade

(4 personen)

Basis ingredienten

2 blikjes Princes tonijn op water
2 eieren
1 appel
2 lente-uitjes
2 augurken
3 eetlepels mayonaise
3 eetlepels kwark of yoghurt
versgemalen peper en zout

Geheime ingredienten toegevoegd door Jahlee en Shaqiria

1 bolletje mozzarella
2 eetlepels diepvriestuinerwtjes
2 eetlepels verse peterselie
2 eetlepels geraspte kaas
1 krop sla

Werkwijze

 

Staan de potten en pannen klaar? Mooi, dan kunnen we als een speer aan de slag om razendsnel een salade op tafel te krijgen! Hoe?

  • Laat de tonijn goed uitlekken en laat de tuinerwtjes ontdooien.
  • Kook de eieren in 8 minuten hard en laat ze daarna schrikken door ze af te spoelen onder de koude kraan. Als ze een beetje afgekoeld zijn, kun je ze pellen. Laat ze daarna nog even afkoelen en snijd ze dan heel klein.
  • Snijd de mozzarella in kleine stukjes.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis, en snij de appel in heel kleine blokjes. Snijd ook de lente-ui in ringetjes en de augurkjes in plakjes.
  • Meng het ei samen met de tonijn, mozzarella, lente-ui, de ontdooide tuinerwtjes en de appel door elkaar.
  • Hak de peterselie fijn en voeg deze samen met de mayonaise en kwark of yoghurt. Voeg nog twee eetlepels water toe als het mengsel iets smeuïger mag en meng dit samen met de geraspte kaas door het tonijnmengsel.
  • Je bent er bijna! Strooi nog een beetje versgemalen peper en zout over de salade en je rappe salade tonijn is klaar! Je kunt je salade extra mooi maken door hem op een bord met slablaadjes te leggen.

 

TIP van Shaqiria:
Maak kleine ‘kommetjes’ van ijsbergsla en schep hier de tonijnsalade in. Zo ziet het er extra gezellig uit.  De salade is ook lekker met vers afgebakken brood.

Print dit recept