vishelden

Vishelden kookavontuur in Dierenpark Amersfoort

De winnaars van de Princes Vishelden receptenwedstrijd mochten ieder met tien kinderen op kookavontuur in Dierenpark Amersfoort. Hier werden ze getrakteerd op een blik achter de schermen in de dierentuin èn gingen zij met zijn allen het winnende recept de ‘Fun Burger Tonijn’ en de heerlijke ‘Party Pizza Tonijn’ bereidden. Het werd een feestdiner waar ze aan lange tafels van genoten, onder toeziend oog van de giraffen in de savanne.

Een VIP treatment in de dierentuin, dat maak je natuurlijk niet zomaar mee. De groep uitgelaten kinderen tussen de 7 en 14 jaar jaar keken hun ogen uit. En ze staken er nog wat van op ook!

vishelden-_DSC3830vishelden-D4B_3704vishelden-D4B_5261

 

Chaos in de keuken

Na de privé rondleiding gingen de Vishelden met zijn allen de keuken in om onder leiding van chef Sylvester Wielenga een vis-feestmaaltijd met Princes tonijn te bereiden. “Goede voeding is belangrijk en vis hoort daarbij”, vertelde de chef die door een paar kinderen werd herkend van zijn TV-optredens. Visheld Bram wist te vertellen dat “twee keer in de week vis eten gezond is”. De jonge vishelden leefden zich uit en het werd een behoorlijke chaos in de keuken. Maar het resultaat was super!

vishelden-D4B_4467vishelden-D4B_4653vishelden-D4B_5401

Feestdiner bij de giraffen

De kids mochten hun feestdiner opeten buiten in de savanne. Met uitzicht op de giraffen, die nieuwsgierig kwamen kijken wat er te doen was op dit tijdstip. De dierentuin was namelijk al lang gesloten!

Kookavontuur

“Het leukste van de prijs was het eten”, zei Esther. “Ik vond alles leuk!” vertelde Thomas. “De rondleiding, het bakken van de pizza’s èn het eten”.  Emma van 7 jaar zei, terwijl ze samen met haar vriendje en toekomstig kok Jeremy, richting de uitgang liep: “Vannacht hoop ik dat ik ga dromen van de dierentuin en dat ik dan alles nog een keer beleef”.